Ügyfélbeszámolók


“Hálásak vagyunk eddigi ügyfeleinknek a belénk vetett bizalomért és hogy megépült otthonaik által megmutathattuk, hogy a Minőségi ház egy pozitív kivétel a kétes hírű magyar építőipari vállalkozások közül. Bizalmukat köszönjük!”


Székely család

Mi alapján választották a Expert Kft.-t?
Ervinhez két ismerős ajánlása útján jutottunk el. Számunkra nagyon fontos volt, hogy olyan kivitelezőt bízzunk meg az otthonunk megépítésével, akiben megbízunk, nyugodtak lehetünk, hogy azt kapjuk, annyiért és akkorra, amiben megegyeztünk. Az első találkozón 5 órán keresztül beszélgettünk 🙂 – részletesen bemutatta, hogy építik a házakat – milyen technikával, anyagokból – ez a fajta nyíltság nagyon meggyőző volt.

Mennyire befolyásolták Önöket a döntésben a cég által bemutatott referencia házak?
A referencia házak szépek voltak, de ami a döntésünket igazán segítette, az Ervinnel folytatott beszélgetések minősége és az ismerőseink ajánlása. És a keresztkérdéseinkre is jó válaszokat adott 🙂

Mennyire voltak elégedettek a cég által nyújtott kivitelezéssel, illetve szolgáltatásokkal?
Elégedettek voltunk, mind a szakmai, mind a pénzügyi teljesítéssel.

Az elképzeléseiknek megfelelően zajlott a kivitelezés?
Annak ellenére, hogy az elejétől fogva pontosan tudtuk, hogy mit szeretnénk, voltak kisebb módosítások, amik a kivitelező részéről rugalmasan és segítőkészen voltak kezelve. Itt is érződött, hogy a csapat fel van készülve ezeknek a helyzeteknek a kezelésére.

Az esetlegesen felmerülő problémák milyen módon lettek megoldva?
Ervinnél futottak össze a szálak, habár az egyes csapatok saját hatáskörben bizonyos szintig kezelték a felmerülő problémákat, ezen túlmutató kérdésekben egyértelműen kommunikálták felénk, ha valamiért már Ervint be kellett vonni – Ő pedig mindig előállt egy számunkra megnyugtató ötlettel.

Elégedettek voltak a cég csapatai és a szakemberek munkáival?
Szembetűnő volt, hogy összeszokott, régóta együtt dolgozó csapatok végezték a munkát az építkezésen, akik nem csak a minőségre, de a rendre és tisztaságra is figyeltek. Ahol az egyik abbahagyta, ott a másik folytatta a munkát zökkenőmentesen, nem volt egymásra mutogatás.

Mit tanácsolnának azoknak, akik házépítés előtt állnak?
Hajrá, vágjanak bele!

Amit még el szeretnének mondani:
Az energiahatékonyság tekintetében minden várakozásunkat felül múlta a ház az első télen, ténylegesen érezhető a ház tájolása, a fűtőrendszer, a 44-es tégla, az aljzat ill. födém szigetelés, valamint a három-rétegű üvegek jótékony hatása.

Ugrás az oldal tetejére


Földi család

Milyen módon találtak rá, és milyen érvek miatt döntöttek az Expert Kft. mellett?
Az Expert Kft.-t hosszas keresgélés után találtuk az interneten, körülbelül 10 cég ajánlata közül választottunk. Már ebben az időszakban elhatároztuk, hogy olyan céget keresünk, akik kulcsrakész házépítést, teljes körű kivitelezést vállalnak. A döntésünkben szerepet játszott, hogy a cég minőségi alapanyagokat használ, igényesek a referenciaházaik, kedvező az ár-érték arány, és nem utolsó sorban a cégvezető figyelmessége, kedvessége, szakmai felkészültsége.

Milyen elvárásaik voltak Önöknek, amelyeknek meg kellett felelnie a kivitelezőnek?
Számunkra fontos szempont volt a megbízhatóság, az, hogy egy elfogadható finanszírozási tervet dolgozott ki a cég, amelyet az építkezés végéig tartani is tudott. Mindig az elvégzett munka költségeit kellett rendeznünk, ez egyfajta biztonságot nyújtott sok más cég üzletpolitikájával szemben, ahol már az ütemek előtt ki kell fizetni az anyagköltséget. További elvárás volt részünkről, hogy a cég segítse a telekválasztás folyamatát és a hivatali ügyintézést, felhívja a figyelmet a felmerülő problémákra, hiányosságokra, amiket a szakavatott szem könnyebben észrevesz.

Mi a véleményük a cég által nyújtott hozzáállásról és szolgáltatásról a kivitelezés során?
A cég részéről az építkezés során nagyfokú figyelmet tapasztaltunk, végig éreztük azt, hogy a saját, egyedi elképzeléseink megvalósítását segítik. A cég vezetője időt és energiát nem sajnálva, akár késő este is, segítséget nyújtott egészen a burkolatok kiválasztásától a falszínekig. Támogatásuknak köszönhetően lakberendező nélkül sikerült egy gyönyörű belső teret kialakítani, az ismerősöktől azóta is sok dicsérő szót kapunk, az utcán pedig gyakran megszólítanak a járókelők, hogy érdeklődjenek a cég felől. Az Expert Kft. munkatársai fiatalos, lendületes, motivált csapatot alkotnak, akikkel öröm volt együttműködni.

Mennyire voltak megelégedve a cég kivitelező csapataival és annak szakembereivel?
Maximálisan meg voltunk elégedve a cég kivitelező csapataival. A szakemberek pontosan, igényesen dolgoztak, egyéni kéréseinket figyelembe vették. Számunkra az is nagyon fontos volt, hogy az építkezés teljes ideje alatt mindig tiszta, rendezett környezetet hagytak maguk után, a környékbeli építkezésektől eltérően nem hevertek műanyag flakonok, szemetek mindenütt.

A kivitelezés során felmerültek-e váratlan problémák és az Önök elvárásainak megfelelően lettek azok megoldva?
Apróbb problémák felmerültek, a határidők tekintetében voltak kisebb csúszások, de minden esetben találtunk megoldást. Úgy gondoljuk, nagyon fontos, hogy az esetlegesen felmerülő problémákról tudjunk őszintén beszélni, hiszen ez vezet el azok minél inkább konstruktív megoldásához. Ez véleményünk szerint minden esetben meg is valósult, Ervinék rugalmas hozzáállását ezúton is köszönjük!

Mit javasolnak azoknak, akik most szeretnének házépítésbe fogni?
Nem kell félni az építkezéstől, ha a megfelelő emberek építik a házunkat 🙂 A rokonok és ismerősök építkezésekről szóló rémtörténeteit nem érdemes alapul venni! Fantasztikus érzés, hogy amikor belépünk az általunk megálmodott házba, ezt az élményt egyetlen lakás vagy készen vásárolt ház sem tudja visszaadni!

Amit még el szeretnének mondani:
Habár nagyon szeretjük az otthonunkat, ha még egyszer a jövőben építkezésre adnánk a fejünket, természetesen az Expert Kft.-vel valósítanánk meg újabb álmainkat.

Ugrás az oldal tetejére


Sas család

Milyen módon találtak rá, és milyen érvek miatt döntöttek az Expert Kft. mellett?
Ismerjük az egyik családot, akinek az Expert épített korábban. Elmentünk hozzájuk, megnéztük a házat, elmondták, hogyan folyt az építkezés és meggyőzött bennünket.

Milyen elvárásaik voltak Önöknek, amelyeknek meg kellett felelnie a kivitelezőnek?
pontosság, precizitás, rugalmasság, segítőkészség, vállalási díj tartása

Mi a véleményük a cég által nyújtott hozzáállásról és szolgáltatásról a kivitelezés során?
A 2. kérdésre adott válaszok szerencsére mind teljesültek, elégedettek voltunk a szolgáltatással.

Mennyire voltak megelégedve a cég kivitelező csapataival és annak szakembereivel?
átlagon felülinek mondható minden csapat, különösen a színezők, a festők, a vizesek

A kivitelezés során felmerültek-e váratlan problémák és az Önök elvárásainak megfelelően lettek azok megoldva?
Véleményünk szerint nincs olyan kivitelezés, ahol ne merülne fel váratlan probléma. Nálunk is volt (pl.: ajtó nyílásirány fordítása, komplett üvegezés csere), de mind viszonylag gyorsan meg lett oldva.

Mit javasolnak azoknak, akik most szeretnének házépítésbe fogni?
Nézzenek meg több újonnan épült házat, ahol már esetleg laknak is pár hónapja és kérdezzék meg a lakókat, hogy mit csinálnának másképp. Sok mindenre fény derül egy félórás beszélgetésből. Nekünk szerencsére néhány apróság van csak, nem is említésre méltó.

Amit még el szeretnének mondani:
Szeretünk az új otthonunkban élni! 🙂

Ugrás az oldal tetejére


Hosszú ház – Vass család

Milyen módon találtak rá, és milyen érvek miatt döntöttek az Expert Kft. mellett?
Ismerős ajánlása.

Milyen elvárásaik voltak Önöknek, amelyeknek meg kellett feleljen a kivitelező?
A kiviteli tervnek megfelelő magas színvonalú, határidőben elvégzett, pontos, korrekt munka, a költségek tartása mellett! Az elszámolás korrektsége.

Mi a véleményük a cég által nyújtott hozzáállásról és szolgáltatásról a kivitelezés során?
A hozzáállás példaszerű volt, a kivitelezés színvonala és az elszámolás korrekt!

Mennyire voltak megelégedve a cég kivitelező csapatával és annak szakembereivel?
A csapat egyes tagjaival kiválóan meg voltunk elégedve, a többiekkel is elégedettek voltunk, kivéve a villanyszerelővel, akivel nehézkes volt a kommunikáció, a kész termék átadásánál sem kaptunk megfelelő információt a kiépített rendszerről.

A kivitelezés során felmerültek-e váratlan problémák? Az Önök elvárásainak megfelelően lettek azok megoldva?
Igen, mindig segítőkész, gyors megoldást kaptunk.

Mit javasolnak azoknak, akik most szeretnének házépítésbe fogni?
Feltétlenül javasoljuk a céget!

Amit még el szeretnének mondani:
Nagyon köszönjük a sikeres munkát!

Ugrás az oldal tetejére


Ivancsó család

Milyen módon találtak rá az Expert Kft.-re ?
Pár évvel ezelőtt egy épülő házat néztük meg, és akkor találkoztunk először Ervinnel. A vásárlás nem valósult meg, de már akkor eldöntöttük, hogy ha a későbbiekben aktuális lesz a dolog, mindenképpen keresni fogjuk majd. Aztán 2013-ban, mikor elhatároztuk, hogy építkezni fogunk, újra felvettük Ervinnel a kapcsolatot, és megkezdődött az együttműködés.

Milyen benyomást keltett Önökben a cég és a kivitelező az első találkozáskor?
Magabiztosság, felkészültség, pontosság, precízség, stb. csupa ilyen szavak jutnak eszünkbe. Segítőkész volt minden esetben, már a telek vásárlását megelőzően is kikértük a véleményüket. Lehetőséget biztosított korábban elkészült házak, illetve folyamatban lévő építkezések megtekintésére, ami segítséget nyújtott a későbbi tervezés majd a kivitelezés során. Bizalmunk csak erősödött, mikor az elkészült vagy éppen épülő házak tulajdonosai, régi, jó barátként üdvözölték Ervint, és nem szakadt meg köztük a kapcsolat a munkák lezárása után sem.

Ténylegesen azt kapták, amit a referencia munkák bemutatása és a szerződésben leírtak alapján vártak?
Igen, mind kivitelezésben mind minőségben megfelelő minden.

A kivitelezés során felmerülő problémák és a közben kért változtatások folyamán, milyen hozzáállást tapasztaltak a cégvezető és a szakemberei részéről?
Maximálisan partnerek voltak, a felmerült változtatási igényeket elfogadták, a megvalósításban, és a tervezésben partner volt a cég, és szakemberek is. Minden esetben kikértük a véleményüket, tapasztalataikat, mielőtt a végső döntést meghoztuk.

Mennyire találják cégünket teljes körű szolgáltatónak?
100 százalékig. A tervezéstől, a kulcsrakész átadásig minden munkát megoldanak, legyen szó akár hivatali ügyintézésről akár konkrét kivitelezési feladatról.

Mit tanácsolnak azoknak, akiknek ugyanazt a döntést kell meghozniuk most, mint Önöknek a kivitelezés előtt?
Ne keresgéljenek sokáig kivitelezőt, mert az Expert Kft. lesz megoldás, ha tervezésről, építkezésről van szó.

Amit még el szeretnének mondani:
Ha most elölről kellene kezdenünk az egész építkezéssel járó procedúrát, akkor is az Expert Kft.-t választanánk, és szerintünk ebben minden benne van! Ezúton is köszönjük az egész csapat profi munkáját!

Ugrás az oldal tetejére


Fazekas család

Milyen módon találtak rá, és milyen érvek miatt döntöttek az Expert Kft. mellett?
A cég egy volt munkatársa mesélt sokat a kivitelezések minőségéről és hatékonyságáról, így mondhatni belsős információkkal rendelkezve egyértelmű volt az Expert Kft. választása. Fontos érv volt még a korrekt árképzés és az, hogy amely építőipari cég a mai válságkörülmények között nem ment tönkre és méghozzá annyi megrendelése van, hogy már alig tudja az igényeket kielégíteni, az csak jót jelenthet.

Milyen elvárásaik voltak Önöknek, amelyeknek meg kellett feleljen a kivitelező?
Magas minőség, kéréseink figyelembe vétele, az építkezéshez kapcsolódó adminisztratív terhek átvállalása

Mi a véleményük a cég által nyújtott hozzáállásról és szolgáltatásról a kivitelezés során?
A kivitelezés során tapasztaltak csak megerősítették a korábbi információinkat, az adminisztratív feladatok átvállalása pedig mind idő, mind anyagi ráfordítás tekintetében jelentős terhet vett le családunk válláról. A folyamatos és kétirányú kapcsolattartási lehetőség, valamint az, hogy tisztességes – nem kifogást kereső – tájékoztatást kaptunk az esetleges csúszások okáról, nem jellemző hazánk építőiparára.

Mennyire voltak megelégedve a cég kivitelező csapatával és annak szakembereivel?
Mind a tervezés, mind a kivitelezés során olyan hozzáértést tapasztaltunk, amely országunkban ritka. Emellett az már csak hab a tortán, hogy a kivitelezés közben nem csak szokásos módon a kivitelező érdekei, hanem a megrendelő érdekei is fontosnak minősültek. Az a tény pedig, hogy a későbbiekben működtetési problémákhoz is vezethető álmaink vonatkozásában Ervinék jelezték a reálisan megvalósítható dolgokat – és nem is engedtek azokból – annak érdekében, hogy évek múltán is élhető legyen az otthonunk – így utólag visszatekintve – megérte az árát.

A kivitelezés során felmerültek-e váratlan problémák? Az Önök elvárásainak megfelelően lettek azok megoldva?
Néhány esetben a megrendelt építőanyag megérkezése (tégla, cserép) késett, de ezen, gyártóknak felróható problémákat a kivitelező minden esetben áthidalta, érdemi csúszást így nem okoztak az építkezés során.
Az építési engedély és a használatba vételi engedély kiadása terén az értelmetlen hivatali packázás esetünkben sem maradt el, azonban a kivitelező oroszlánként küzdött a papírok megszerzése érdekében.

Mit javasolnak azoknak, akik most szeretnének házépítésbe fogni?
Mindenképpen fogadják el a tervező (lehetőleg Csizmadia Zoltán) javaslatait, mivel az álmok és az élhető, illetve működtethető valóság közötti keskeny mezsgye megtalálása csak a több száz lakás tervezése során kikristályosodott tapasztalat megléte mellett lehetséges. A mi elképzelésünket is addig formázta Csizi, ameddig rá nem jöttünk, valójában a végleges változatot szerettük volna, csak az addig nem jutott az eszünkbe.
Mindenki reálisan vizsgálja meg anyagi kereteit, csak akkora és olyan házat építtessen, mely elegendő lesz családja részére, illetve a későbbiekben méretei folytán nem lesz forgalomképtelen, nehezen értékesíthető.

Ugrás az oldal tetejére


Kállay család

Mi alapján választották az Expert Kft.-t?
Az egyik építkezésen megláttuk a cég molinóját. Olyan házat szerettünk volna építtetni, amely minőségi anyagokból készül.

Mennyire befolyásolták Önöket a döntésben a cég által bemutatott referenciák?
Hasznos volt látni a folyamatban levő építkezéseknél a minőségi anyagokat és a precíz kivitelezést.

Mennyire voltak elégedettek a cég által nyújtott kivitelezéssel, illetve szolgáltatásokkal?
A színvonalas munkának és Ervin tökéletességre való törekvésének köszönhetően nem ért minket csalódás.

Az elképzeléseiknek megfelelően zajlott a kivitelezés?
A külsős tervek és a megvalósítás között apróbb eltérések voltak. Ezek előzetes átbeszélését követően a megoldásokkal elégedettek vagyunk.

Az esetlegesen felmerülő problémák milyen módon lettek megoldva?
A cég profizmusa, Ervin lelkes hozzáállása és konstruktivitása sokat lendített a problémák közös megoldásában.

Elégedettek voltak a cég csapata és a szakemberek munkáival?
Apróbb problémák mindig adódtak, amiket aztán közösen megoldottunk.Néhány mester kimagaslóan teljesített, néhány pedig hozta a kötelezőt, de mivel ez csapatmunka, összességében elégedettek voltunk a szakemberek munkájával.

Mit tanácsolnának azoknak, akik házépítés előtt állnak?
Akik nem értenek az építkezéshez, és idejük sincs abban elmélyülni még elméleti szinten sem, olyan kivitelezőt válasszanak, akiben maximálisan megbíznak. Nehéz előre látni, és a megfelelő céget megtalálni, még akkor is, ha az első beszélgetések, referenciák meggyőzőek. Mi végül megérzésből döntöttünk, éreztük a lelkesedést, a maximalizmust és a nagyvonalúságot a kivitelezőnél.

Amit még el szeretnének mondani:
Ha visszatekintünk, csak egyetlen dolgon változtatnánk: a ház tervezését is a kivitelezőre bíznánk. Közel egy éve élünk itt, semmilyen problémánk nem adódott, azt kaptuk, amit szerettünk volna.

Ugrás az oldal tetejére


Baki család

Milyen módon találtak rá az Expert Kft.-re ?
Elsődlegesen Saját Tibor (Gödöllő ingatlanközpont), és egy általa bemutatott ház tulajdonosának (Gödöllő Antalhegy) ajánlása alapján.

Milyen benyomást keltett Önökben a cég és a kivitelező az első találkozáskor?
Első találkozásra, illetve egyeztetésre a telek vásárlását megelőzően került sor. Ervin segítőkész volt. Felajánlotta segítséget a telek vásárlásával, tervezéssel kapcsolatban is. Lehetőséget biztosított korábban elkészült házak, illetve folyamatban lévő építkezések megtekintésére.

Ténylegesen azt kapták, amit a referencia munkák bemutatása és a szerződésben leírtak alapján vártak?
A ház a megbeszélt időre készült el a korábban egyeztetett műszaki tartalommal, minőségben és áron.

A kivitelezés során felmerülő problémák és a közben kért változtatások folyamán, milyen hozzáállást tapasztaltak a cégvezető és a szakemberei részéről?
Az építkezés során felmerült változtatási igényeket elfogadta, megvalósításban, és tervezésben partner volt a cég, és az összes kivitelezési partner.

Mennyire találják cégünket teljes körű szolgáltatónak?
A cég képes a tervezéstől az átadásig minden munkát elvégezni, minden felmerülő problémát megoldani.

Mit tanácsolnak azoknak, akiknek ugyanazt a döntést kell meghozniuk most, mint Önöknek a kivitelezés előtt?
Egyeztessenek Ervinnel, mielőtt belevágnak az építkezésbe.

Amit még el szeretnének mondani:
Elsődlegesen azt, hogy biztos szakmai háttér, illetve a teljes folyamatot átlátni, összefogni képes személy nélkül manapság nem valósítható meg egy építkezés. Ezek hiányában az új ház, az elhúzódó befejezés miatt rémálom lesz. Az egyeztetések során több házat is volt alkalmunk megnézni. Szadán, és Veresen évről évre nő azok száma, akik Ervin ügyfelei voltak. Nekünk úgy tűnik, hogy ezek mindegyike elégedett ügyfél, akárcsak mi.

Ugrás az oldal tetejére


Hamkó család

Milyen módon talált rá, és milyen érvek miatt döntött az Expert Kft. mellett?
Ajánlották a céget. Megnéztünk másik kivitelezőt is, de a referenciák megtekintése és a személyes beszélgetés után egyértelmű volt, hogy az Expert Kft.-t választjuk.

Milyen elvárásaik voltak Önöknek, amelyeknek meg kellett feleljen a kivitelező?
Minőségi kivitelezés, a határidők betartása, segítőkészség, a problémák megoldása, nem pedig elhárítása.

Mi a véleményük a cég által nyújtott hozzáállásról és szolgáltatásról a kivitelezés során?
Segítőkészség, az esetleges problémák mielőbbi megoldása. Jó hangulat, ami szintén fontos a minőségi munka mellett.

Mennyire voltak megelégedve a cég kivitelező csapatával és annak szakembereivel?
Látszik, hogy a szakemberek a minőséget képviselik. A szakemberek mindegyike igényes a munkájával szemben.

A kivitelezés során felmerültek-e váratlan problémák? Az Önök elvárásainak megfelelően lettek azok megoldva?
Előfordult probléma, amit azonnal megoldottak az elvárásoknak megfelelően.

Mit javasolnak azoknak, akik most szeretnének házépítésbe fogni?
Csak olyan kivitelezőt válasszanak, aki minőséget nyújt.

Amit még el szeretnének mondani:
Röviden összefoglalva:  jól választottunk kivitelezőt. 🙂

Ugrás az oldal tetejére


Boldizsár család


Milyen módon talált rá, és milyen érvek miatt döntött az Expert Kft. mellett?
Egy baráti házaspártól kaptuk a tippet, akik éppen abban az időben vették át az Expert Kft. által épített családi házukat. A tőlük kapott információk már meggyőztek bennünket, és az első bemutatkozó beszélgetés után nem is kerestünk mást. Korrekt, precíz, együttműködő és kiszámítható ajánlatot kaptunk, így nyugodtan vághattunk bele az építkezésbe. Az például, hogy folyamatosan fotózzák a munkálatokat, sőt ha igény van rá – bekamerázva is vállalják az építkezést – számunkra azt is jelentette, hogy nincs mit takargatni.

Milyen elvárásai voltak Önnek, amelyeknek meg kellett feleljen a kivitelező?
A mi szempontunk az volt, hogy találni egy olyan kivitelezőt, aki egy kézben tudja tartani a munkát, és mi nyugodtan, fejfájásától mentesen élhessük tovább az eddigi életünket. Másrészről pedig a teljeskörű szolgáltatás legyen ár-érték arányban. Nem véletlen a „minosegihaz.hu” webcímük sem – nemcsak a kivitelezésben, de a szolgáltatásaik és a hozzáállás tekintetében is érezhető, hogy ehhez is tartják magukat. Ebben aztán később sem csalódtunk, és magabiztosan vághattunk bele életünk egyik legfontosabb tervébe: családi házunk megépítésbe.

Mi a véleménye a cég által nyújtott hozzáállásról a kivitelezési munkálatokban?
A hozzáállás példaértékű, és nemcsak a fővállalkozó, hanem annak munkatársai és az alvállalkozók tekintetében is. Összeszokott csapatokkal találkoztunk, akik egytől egyig igényesek a munkájukban, és saját magukkal szemben is ugyanazt a minőséget várják el, amit a kivitelező cég tőlük.

Mennyire volt megelégedve a cég kivitelező csapatával és annak szakembereivel?
Minden csapattal maximálisan elégedettek voltunk, néhányukkal a mai napig tartjuk a kapcsolatot, és tudjuk őket hívni, ha épp valami kérdésünk van a most már 10 hónapja üzemelő házról. A csapatok egyébként nagyon jól ismerik egymást, így egymás keze alá dolgozva, gördülékeny folyik a munka.

A kivitelezés során felmerültek-e váratlan problémák, esetleges félreértések? Az Ön elvárásainak megfelelően lettek azok megoldva?
A nyolc hónap alatt egyetlen egy olyan alvállalkozó gárda volt, aki nem illett bele a csapatba, de ezt a cégvezető és annak munkatársai is azonnal érzékelte, és reagált rá. Az esetleges kommunikációs félreértésekre pedig mindig volt megoldás, és minden esetben zokszó nélkül került a helyére az adott tégla, cső, huzal,csempe, stb.

Mit javasolna azoknak, akik most szeretnének házépítésbe fogni?
Ne gondolkodjanak sokat, ne keresgéljenek tovább, mert itt meg fogják kapni, azt, amit keresnek. Tanácsot, tervezést, jogi ügyintézést, szakértelmet, ötleteket – és meglepő, de spórolási tippeket is!

Amit még el szeretnének mondani:
A kezdetek kezdetén sokat olvasgattuk a cég weboldalát, és benne az ügyfélbeszámolót – és furcsa volt nekem, hogy erről a cégről csak jókat írnak… Aztán ahogy telt múlt az idő, ugyanazok a gondolatok fogalmazódtak bennünk is meg, és most hasonló szépeket írunk mi is. Nagyon hálásak vagyunk, hogy rátaláltunk az Expert Kft.-re, és büszkén reklámozzuk őket mindenféle fórumon. A jelenlegi építőipari helyzetben, amikor sok rosszat hall az ember kivitelező cégekről, jó érzést azt tudni, hogy a pénzünk jó helyre került, és minőségi munkát kaptunk érte.

Ugrás az oldal tetejére


Szabó család


Mi alapján választották az Expert Kft.-t?
Házat szerettünk volna vásárolni, de nem találtunk megfelelőt, így az ingatlanügynökünk javaslatára találkoztunk az Expert Kft. ügyvezetőjével. Az általuk épített házak szerkezete és a mi elképzeléseink nagyon hasonlóak voltak, a referenciáikkal pedig végleg meggyőztek, hogy a vásárlás helyett az építkezés mellett döntsünk.

Mennyire befolyásolták Önöket a döntésben a cég által bemutatott referenciák?
Több, az Expert Kft. által épített házban jártunk az ügyvezetővel, amelyek részleteinek kidolgozottsága meggyőzött minket. Valamint az is a bizalmunkat erősítette, hogy ezen házak tulajdonosai mindannyian barátként köszöntötték otthonukban.

Mennyire voltak elégedettek a cég által nyújtott kivitelezéssel, illetve szolgáltatásokkal?
Maximálisan elégedettek voltunk mind a kivitelezéssel, mind a cég által nyújtott szolgáltatásokkal.

Az elképzeléseiknek megfelelően zajlott a kivitelezés?
Minőségben és gyorsaságban is az elképzeléseinket felülmúlva haladt a kivitelezés.

Az esetlegesen felmerülő problémák milyen módon lettek megoldva?
Egy-két minimális probléma adódott csupán, amelyeket azonnal és szakszerűen oldottak meg.

Elégedettek voltak a szakemberek munkáival?
A kivitelező szakemberek kiváló munkát végeztek. A ház gyönyörű lett, nagyon elégedettek vagyunk.

Mit tanácsolnának azoknak, akik házépítés előtt állnak?
Az Expert Kft. szolgáltatása messzemenően kiemelkedik a magyar átlagból és véleményünk szerint bárhol a világon a legjobbak között lenne. Ezért azt tudjuk tanácsolni, hogy ne pazarolják a drága idejüket, mert végül úgyis ennél a cégnél kötnek ki.

Amit még el szeretnének mondani:
Köszönjük a remek házat.
Külön köszönjük Csizmadia Zoltánnak az elképzeléseink papírra vetésében tett óriási munkáját (egy kötetlen beszélgetésünk alapján több tervrajzot készített, amelyekből már könnyedén tudtuk összegyúrni álmaink házát). Azonkívül szakmai hozzáértésével a kivitelezés során is nagyban hozzájárult a teljes sikerhez.
Külön köszönjük dr. Máté Tamásnak a lelkiismeretes háttérmunkát, amellyel levette vállunkról a mindennemű hivatali ügyintézés terheit. Természetesen az építkezés helyszínén is mindig számíthattunk a segítségére (a kilincsek kiválasztásától a ház bebútorozásáig).
Legfőbb köszönet Krastenics Ervinnek, a cég ügyvezetőjének, aki maximalista személyiségével, proaktív hozzáállásával, nemzetközi tapasztalataival öszzefogta ezt a kiváló csapatot és a kivitelezést művészien levezényelte.

Ugrás az oldal tetejére


Szőke család


Milyen módon talált rá, és milyen érvek miatt döntött az Expert Kft. mellett?
Hirdetés és ingatlaniroda útján került megismerésre a gazdasági társaság, a döntést jelentős mértékben elősegítette a cégvezető korrekt hangneme és egyenes, nyílt tárgyalási hozzáállása, ami az otthon átadásától további emberi értékekkel gyarapodott.

Milyen elvárásai voltak Önnek, amelyeknek meg kellett feleljen a kivitelező?
Építtetési tapasztalattal rendelkeztünk korábbi ingatlan-beruházás kapcsán, így magas követelményeket vártunk el a kivitelezés során, mely már a szerződéstervezet egyeztetésekor deklarálásra került.
Az alábbi kiemelt elvárások kerültek megfogalmazásra a következő prioritási sorrendben:

  • A vállalt határidők következetes betartása, ütemterv szerinti teljesítés (mindkét szerződő félre vonatkoznia kellett, mert a bizalom fontos alapja minden esetben a kiszámíthatóság és a tervezhetőség;
  • Minőség és igényesség iránti elkötelezettség nemcsak cégvezetői, hanem szakági kivitelezői szinten is;
  • Szerződés szerinti kivitelezési árgarancia;
  • Környezetvédelem, az építkezéssel járó környezetterhelés elvárásoknak megfelelő szinten tartása.

Mi a véleménye a cég által nyújtott hozzáállásról a kivitelezési munkálatokban?
Célirányosan a végeredményt vizsgálva és látva, ideértve a garanciális javításokat is a hozzáállást példamutatónak kell értékelni.

Mennyire volt megelégedve a cég kivitelező csapatával és annak szakembereivel?
A szakági kivitelezők csapatából három kiválóan (külső színezés; szárazépítés; festés), kettő pedig átlag feletti teljesítményt nyújtva teljesítette az elvárásainkat.

A kivitelezés során felmerültek-e váratlan problémák, esetleges félreértések? Az Ön elvárásainak megfelelően lettek azok megoldva?
Megfelelő előzetes tervezéssel és egyeztetéssel problémák vagy félreértések nem, kizárólag döntést igénylő helyzetek kerültek előtérbe a kivitelezés során. Amennyiben nem az elvárásainknak megfelelően kerültek volna megoldásra ezek a helyzetek, akkor a szerződés keretein belül a következő kivitelezési fázisba már nem jutott volna a projekt.

Mit tanácsolnának azoknak, akik házépítés előtt állnak?
Amennyiben felelős döntéssel a gazdasági társaságot bízzák meg a kivitelezéssel, akkor a minőséggel nem lesz gond. Ezt gyakran tapasztaljuk még több hónap után is az otthonunkban, új apró részletek felfedezésével. Javasoljuk ugyanakkor, hogy legyenek nyitottak a szokványostól eltérő, nem sablonos formákra, továbbá az új megoldásokra a tervezéskor, valamint a kivitelezés során felmerülő döntéshelyzeteknél.

Amit még el szeretnének mondani:
Az építéssel járó és az ingatlan használatba vételével kapcsolatos teljes körű ügyintézést csak az tudja igazán értékelni, aki már legalább egyszer végigcsinálta saját maga. A kivitelezés során végig számíthattunk Dr. Máté Tamásra, szerintünk a hatósági, a közüzemi szolgáltatói és a számos egyéb ügyintézésen túl kulcsszerepe volt abban, hogy a kivitelezés során problémákkal és félreértésekkel nem, csak előkészített döntéshelyzetekkel kellett foglalkoznunk.
Zárógondolatként még fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy amennyiben még egy új ház építésébe belefognánk középtávon, akkor a kivitelező személyén már nem kellene sokat gondolkozni. Ez a vélemény szerintünk sokkal beszédesebb bármilyen más hosszas kiértékelésnél.

Ugrás az oldal tetejére


Lévai család


Mi alapján választották az Expert Kft.-t?
Házépítési terveink 2011 tavaszáig nem igazán voltak, csupán kész házat kerestünk a környéken, de „szerencsére” nem igazán találtunk igényeinknek megfelelőt. Ekkor találkoztunk Romvári Patrícia ingatlan ügynökkel, aki a meglévő telkünk megtekintése után kijelentette, „ennél jobb és szebb fekvésű telket a környéken aligha találhatunk ezért miért nem a saját igényeinknek megfelelő új házat építünk ide?” Ő ajánlotta az Expert Kft-t, amelynek vezetőjével már másnap felvettük a kapcsolatot, aki bemutatta néhány, különböző típusú és stílusú referencia munkájukat, ily módon „gyorsan” megtörtént az új ház megépítésére vonatkozó megállapodásunk.

Mennyire befolyásolták Önöket a döntésben a cég által bemutatott referenciák?
Teljes mértékben. A bemutatott referenciák azonnal meggyőztek bennünket. Eldőlt, hogy velük kell felépítenünk a házunkat. Említettük, hogy sok házat megnéztünk korábban, de egyik sem ért fel azzal a szakmai és esztétikai színvonallal, amelyet az Expert Kft. bemutatott.

Mennyire voltak elégedettek a cég által nyújtott kivitelezéssel, illetve szolgáltatásokkal?
A legnagyobb döbbenet az volt számunkra, hogy a megjelölt időpontban és az ígért minőségi színvonalon megkezdődött a munka. Szűk építési területeket jelöltek ki a maguk számára, amelyet elkerítettek és nap mint nap minden törmeléket, hulladékot és fölösleges anyagot elszállítottak a helyszínről.

Az elképzeléseiknek megfelelően zajlott a kivitelezés?
A kivitelezés legmagasabb szintű követelményrendszerét már az építkezés megkezdése előtt megtudhattuk a Kft. vezetőjétől. A kivitelezés minden munkafázisban kifogástalan minőségben történt.

Az esetlegesen felmerült problémák milyen módon lettek megoldva?
Előfordult, hogy a tervezésben az általunk előzetesen jóváhagyott, kisebb változások igényére utólag jöttünk rá. Kértük azok módosítását. Ezeket minden esetben szó nélkül és a kérésünk alapján megváltoztatták a kivitelezők. Olyan szakmai probléma, amely a technológiai folyamatokból keletkeztek volna tudomásunk szerint nem volt.

Elégedettek voltak a szakemberek munkáival?
A különböző építőipari, szakipari feladatokat minden szakterület képviselője a legmagasabb szinten, a technológiai előírásoknak megfelelően hajtotta végre. Ez abból adódik, hogy a saját szakembereket ill. a különböző alvállalkozókat magas szakmai, műszaki és etikai igényességgel választották ki. Valamennyiükkel tudatosították az elvárások magas műszaki és minőségi szintjét. A kivitelező csapat munkáját irányító első számú vezetőnek kiváló segítő csapata is van, akik az épületek valamennyi jogi, műszaki és kormányhivatali ügyintézést igénylő munkáit nagy hozzáértéssel és szakértelemmel segítik.

Mit tanácsolnának azoknak, akik házépítés előtt állnak?
Akik házépítés előtt állnak és kivitelezőt keresnek, ezt a céget ajánljuk, mert a feladatokat magas szakmai és műszaki színvonalon, hozzáértéssel teljesítik.

Amit még el szeretnének mondani:
Ervin, a Kft. vezetőjének személye biztosíték számunkra, hogy jól választottunk tervezőt és kivitelezőt. Ez már az első tárgyaláson kiderült. Magabiztos, határozott, rugalmas és szimpatikus személyisége meghatározó volt az egész építkezés során. Nem igazán értettük, hogy az építőipar stagnálásának időszakában miért lehet az, hogy sok megrendelést kap az Expert Kft., hiszen a térségben minden más cég fut a megrendelések után. Kiderült, hogy Ervin, aki a franciaországi építőipari és vállalkozói szférában szocializálódott, itthon is magas követelményeket állított saját maga és munkatársai számára, mint amit a nyugati vállalkozói világban elvárnak, ill. megkövetelnek. Ervin és közvetlen munkatársai személyében olyan embereket és szakértőket ismertünk meg, akiket ajánlunk más építkezők számára is. Ezt már néhány potenciális építkező részére meg is tettük.

Ugrás az oldal tetejére


Elek család


Milyen módon talált rá, és milyen érvek miatt döntött az Expert Kft. mellett?
Romvári Patrícia ingatlanügynök ajánlotta a céget. Volt egy rossz élményünk építtetővel kapcsolatban, de Patrícia olyan pozitívan festette le Ervinéket, hogy úgy gondoltuk, teszünk egy próbát-és nem bántuk meg, sőt! Előre soha nem kellett fizetnünk, csak egy-egy munkafolyamat végén. Az építkezés során több száz fotó készült a házról, amelyeken akkor is láthattuk, mi épült a házunkba, ha éppen nem voltunk ott.

Milyen elvárásai voltak Önnek, amelyeknek meg kellett feleljen a kivitelező?
A fentiek miatt a legfontosabb: a megbízhatóság volt. De emellett természetesen a minőségi kivitelezés, megfizethető áron.

Mi a véleménye a cég által nyújtott hozzáállásról a kivitelezési munkálatokban?
Részünkről maximálisan meg voltunk/vagyunk elégedve, az első pillanattól az utolsóig. Bármilyen kérésünk, javaslatunk volt, teljes mértékben figyelembe vették, de emellett hasznos tanácsokkal segítettek minket.

Mennyire volt megelégedve a cég kivitelező csapatával és annak szakembereivel?
Nagyon szép munkát végeztek, nagyfokú profizmussal és gyorsasággal.

A kivitelezés során felmerültek-e váratlan problémák, esetleges félreértések? Az Ön elvárásainak megfelelően lettek azok megoldva?
Problémák talán minden építkezés során felmerülnek. De ezek nagyon hamar meg is oldódtak.

Mit javasolna azoknak, akik most szeretnének házépítésbe fogni?
Hogy keressék fel az Expert Kft.-t! Lényegében élhetik tovább megszokott életüket, mert a cég mindent, vagyis MINDENT elintéz, megold helyettük. Egyetlen feladat, hogy a saját igényeiknek megfelelő „hozzávalókat” válasszanak épülő otthonukhoz.

Amit még el szeretnének mondani:
Hálás köszönet a cégnek, mert bebizonyították, hogy a mai magyar építőiparban is lehet megbízható, gyorsan dolgozó, elérhető áron gyönyörű házat építő kivitelezőt találni!

Ugrás az oldal tetejére


Páskom utcai project építtetői


A több kivitelezővel való tárgyalások után, miért választották az Expert Kft.-t?
A megbeszélések során mutatott referenciák nagyon meggyőzőek voltak, illetve a szerződéses folyamat, az általános felkészültségi szint profibbnak tűnt, mint a versenytársaknál.

Milyen benyomást keltett Önben a cég és a kivitelező az első találkozáskor?
Szokatlan volt a korrektség és a bizalom hangsúlyozásának a mértéke, azonban a gyakorlat a későbbiekben igazolta, hogy ezek alapértékei a cégnek.

Ténylegesen azt kapták, amit a referencia munkák bemutatása és a szerződésben leírtak alapján vártak?
Igen.

A kivitelezés során felmerülő problémák és a közben kért változtatások folyamán, milyen hozzáállást tapasztaltak a cégvezető és a szakemberei részéről?
Segítőkészek sőt, az esetek döntő részében kifejezetten proaktívak voltak, több olyan változtatást ők javasoltak, amivel jobb lett a ház, mint az eredetileg tervezett módon lett volna. A cégvezető, illetve a projektek összefogásával foglalkozó kollégák folyamatosan sok jó ötletet hoztak a megvalósításhoz. A szakági kivitelezők szintén komoly többlet értéket vittek a projektbe munkájuk során, sok – az eredeti terveken túlmutató – jó megoldást nekik köszönhetünk. A felmerülő problémák elhárításában gyorsak voltak, munkájuk során mindig a magas minőségre törekedtek.

Mennyire találja cégünket teljes körű szolgáltatónak?
Teljes mértékben, ez szintén komoly versenyelőnye a vállalkozásnak.

Mit ajánl azoknak, akiknek ugyanazt a döntést kell meghozniuk most, mint Önnek a kivitelezés előtt?
Ha most kezdenénk építkezésbe újra az Expertet bíznánk meg, másnak is ezt javaslom.

Amit még el szeretnének mondani:
Az Expert fő értékei szerintem:
– korrektség,
– rugalmasság,
– magas minőség,
– teljeskörű szolgáltatás,
– nagy tapasztalat,
– kiépült beszállítói kör.
Ez egy nagyon erős csomag, amire nyugodtan támaszkodhatnak a megrendelők. Mindez nem csak a magas minőségű munkavégzésre, de az elfogadható árfekvésre is garanciát jelent.

Ugrás az oldal tetejére


Karaffy család


A több kivitelezővel való tárgyalások után miért az Expert Kft.-t választották?
Már első alkalommal láttuk, hogy a cégnek nagyon fontos a minőség és a vásárlói elégedettség. A referencia házakat megnézve pedig nagyon megtetszett a kész házak stílusa.

Milyen benyomást keltett Önben a cég és a kivitelező az első találkozáskor?
Közvetlen, korrekt és segítőkész volt, munkájára és környezetére nézve pedig egyaránt igényes embernek ismertük meg.

Ténylegesen azt kapták, amit a referencia munkák bemutatása és a szerződésben leírtak alapján vártak?
Igen, bár nem gondoltuk volna, hogy ilyen gördülékenyen megy majd minden.

A kivitelezés során felmerülő problémák és a közben kért változtatások folyamán milyen hozzáállást tapasztaltak a cégvezető és a szakemberei részéről?
Akadtak apróbb problémák és változtatások, de ezeket mindig sikerült megoldanunk a cég és a szakemberek rugalmasságának köszönhetően.

Mennyire találja cégünket teljes körű szolgáltatónak?
Abszolút teljes körűnek tartom. A hitelügyintézéstől, a hivatali ügyeken át a lakberendezésig mindenben segítettek. Ez a segítség nem zárult le a ház átadásakor, hanem még mind a mai napig fennáll, bármikor hívhatjuk Ervint, ha a tanácsára/szakértelmére van szükségünk. Ezt ezúton is köszönjük! Az átadás előtti teljes takarítás pedig szintén nagy segítség!

Mit ajánl azoknak, akiknek ugyanazt a döntést kell meghozniuk most, mint Önnek a kivitelezés előtt?
Szívből tudjuk ajánlani mindenkinek az Expert Kft.-t, mert mindennel meg voltunk elégedve. Nálunk a családban nem volt egyértelműen támogatva az építkezés ötlete, mert nagyon sok negatív tapasztalatot hallottunk ismerőseinktől. Szerencsére a mi házunk felépítésekor minden rendben zajlott. Megbízható, segítőkész csapatával Ervin bebizonyította, hogy lehet minőségi házat jó áron felépíteni.

Amit még el szeretnénk mondani: Köszönjük a sok munkát és segítséget, a közvetlen baráti hozzáállást, melyet az építkezés alatt folyamatosan és máig is kapunk tőletek!

Ugrás az oldal tetejére


Éliás Gábor


Tisztelt Expert Kft, Kedves Ervin!

Levelemmel szeretném megköszönni Önnek, Neked az Expert Kft által kivitelezett, elkészült családi házat.
Elképzelésem egy szerkezetkész ház befejezése a saját elképzeléseim szerint, de Ervin és felkészült szakmai stábja meggyőzött arról, hogy saját elképzeléseimet a tervezőasztalon kezdjük el megvalósítani, ne egy már kész házat romboljunk és építsünk újjá, így az alapoktól nyomon követhetem a „Minőségi ház” építését.
A telek kiválasztásától a finanszírozás megoldásáig nagyon sok segítséget kaptam Ervintől. Minden Partnere maximális korrektséggel foglalkozott azzal az üggyel, hogy az építkezés zökkenőmentesen elkezdődhessen.
Folyamatos koóperációk a kivitelezés egésze alatt, minden pillanatban naprakész információkhoz jutottam a készültség állapotáról, az ütemterv további alakulásáról. Partner volt, hogy a kivitelezés során új anyagokat használjon, hogy a tervek szerinti Energetikai minősítésnek, amely A+ a ház megfeleljen.
A szerződésben vállalt pénzügyi tervet és határidőt betartva a ház napra pontosan elkészült.
Komoly segítség volt, hogy minden hatósági engedély beszerzését magára vállalta.
Minden az elképzeléseimnek megfelelően készült el az elvárt magas színvonalú minőségben. Számomra egy álom valósult meg, amikor átvehettem a kulcsokat. Köszönöm.
De ami számomra ennél is fontosabb, hogy házam kivitelezőjében egy olyan céltudatos, őszinte, korrekt embert ismertem meg, akiről büszkén állíthatom, hogy megérzéseim jók voltak, jól választottam, amikor rábíztam a házam elkészítését.

Ugrás az oldal tetejére


Repnik Szabolcs és Györki Mariann

Hány céggel tárgyaltak mielőtt az Expert Kft.-t választották és mi alapján döntöttek mellettünk?
Mielőtt mellettük döntöttünk sok kivitelezőt, legalább ötöt és még több kész házat megnéztünk, köztük Krastenics Ervin házait is és ezek után nem is volt kérdés, hogy őt kérjük fel. Àr/érték arányban elsőrangú, minőségben utolérhetetlen.

Milyen benyomást keltett Önben a cég az első találkozáskor?
A cégvezető rátermett, segítőkész, mindig naprakész és igen szimpatikus hozzáállásával egyből megnyert minket.

Mennyire találja cégünket teljes körű szolgáltatónak?
Maximálisan. Minden kérésünket, kérdésünket azonnal igyekezett megoldani, megválaszolni, rengeteg szakemberrel dolgozik együtt, minden szektorból, akik gyorsan, pontosan és nagyon jól dolgoznak.

Ténylegesen azt kapták, amit a referencia munkák bemutatása alapján vártak?
Az elején tartottunk tőle, hogy amit elképzeltünk képet a házról más, mint a valóság lesz, de a valóság minden képzeletünket felülmúlta, az otthonunk gyönyörű és tökéletes lett!

Milyen észrevételeik vannak a kivitelezési és a fizetési ütemtervvel kapcsolatban?
A kivitelezési és fizetési ütemterv teljes mértékben megfelelt a megegyezésünkben foglaltaknak.

Mennyire volt elégedett az építésvezető és a szakemberek munkájával?
Minden szakember kiválóan, gyorsan, pontosan és nagy hozzáértéssel dolgozott. Teljesen elégedettek vagyunk.

Miért ajánlanának minket más építkezés előtt álló ügyfeleknek?
Mert nem érdemes mással dolgoztatni. 🙂 Idegeskedés nélkül, kevés ügyintézéssel, viszont sok örömmel és megelégedettséggel teltek a hónapok, míg az építkezés zajlott.

Amit még el szeretnénk mondani: Szonja, a “grátiszba kapott” belsőépítész rengeteg hasznos ötlettel, utánajárással segített nekünk, köszönjük szépen!

Mindemellett el kell, hogy mondjuk, bárki, aki építkezni szeretne, higgye el, csak ERVINNEL ÉRDEMES! 🙂 Nem találkoztunk még ilyen lelkiismeretes, segítőkész és becsületes kivitelezővel, mint Ő, hálával tartozunk neki. Ervin, KÖSZÖNÜNK MINDENT!!!!
Ugrás az oldal tetejére


Tóth János és Urai Éva

Hány kivitelezővel tárgyaltak a választás előtt és miért döntöttek az Expert Kft. mellett?
Egy kivitelezővel tárgyaltunk, aki csúnyán átvert! A barátaink ajánlották a Kft-t, az első találkozás már meg is győzött arról, hogy velük szeretnénk megcsináltatni a házunkat.


Milyen benyomást keltett Önben a cég és a kivitelező az első találkozáskor?

A referenciákat és a hozzáállást látva meggyőződhettünk a precizitásról, a minőségi kivitelezésről, a kivitelezővel történt első találkozáskor szimpátia, őszinteség és közvetlenség jellemezte a beszélgetést, ami a mai napig is fennáll!

Mi alapján esett a választás az Expert Kft.-re?
Hozzáállásuk, segítőkészségük és korrektségük alapján.

Milyen észrevételeik vannak a kivitelezési és fizetési ütemtervvel kapcsolatban?
Minden teljes mértékben pontosan és precízen zajlott.

Ténylegesen azt kapták, amit a referencia munkák bemutatása alapján vártak?
Teljes mértékben, amit ígértek 100%-ban betartották.

Előfordultak-e félreértésekhez vezető problémák vagy megoldhatatlan kérdések a kivitelezés során?
A tervezés során elkövetett apróbb hibát a kivitelező azonnal és teljes mértékben korrigálta, de ez is inkább a mi részünkről okozta a problémát. A kivitelezés során semmilyen megoldhatatlan probléma nem adódott.

Mit ajánl azoknak, akiknek ugyanazt a döntést kell meghozniuk most, mint Önnek a kivitelezés előtt?
Nyugodtan megbízhatnak a kivitelezőben, szakmailag és emberileg is, mert valóban azt kapják, amit megígért minőségben és pontosságban is.

Az építkezés ideje alatt történő változtatások esetlegesen új ötletek felmerülése akadályozta-e a kivitelezés menetét?
Abszolút nem, mert mindig időben tájékoztatva voltunk az építkezés menetéről, és az ötleteinket, kéréseinket mindig rugalmasan kezelték.

Ui.: Köszönünk mindent Ervin.

Ugrás az oldal tetejére


Balázs család


Hány kivitelezővel tárgyaltak a választás előtt és miért döntöttek az Expert Kft. mellett?
Nem tárgyaltunk más kivitelezővel, mivel egy nagyon jó barátunk teljes szívvel ajánlotta, hogy az Expert Kft-ben feltétel nélkül mindenben megbízhatunk. Ez megnyugtató volt számunkra, valamint az első találkozás után nyilvánvalóvá vált, hogy nem alaptalan a cégbe vetett bizalom.

Milyen benyomást keltett Önben a cég és kivitelező az első találkozáskor?
Mint már az előző pontban említettem, a bizalom az első perctől kezdve meg volt, ami szinte a legfontosabb egy család életében egy ekkora döntés előtt. Egy építkezés nagy gond és teher, ha nem a megfelelő partnert választjuk a kivitelezéshez.

Mi alapján esett a választás az Expert Kft.-re?
Első szempont, ami a megismerkedést lehetővé tette egy baráti ajánlás, mely szinte garancia volt az utólag is bebizonyosodott, kifogástalan minőségű kivitelezésre. Ezután a referenciamunkák bemutatásával, kézzel foghatóan is bebizonyosodtunk a cég kifogástalan minőségi munkájáról. Ezt követte a megvalósításhoz szükséges költségvetés egyeztetése, mely mindkét fél részéről vállalható terheket és kötelezettségeket jelentett. Miután a fent említett pontok mindegyike tökéletesen megfelelt számunkra, a szerződéskötés után, már csak az „első kapavágásra vártunk”.

Milyen észrevételeik vannak a kivitelezési és a fizetési ütemtervvel kapcsolatban?
Sok tapasztalatom nincs az építkezésben, mivel ez az első házunk, de úgy gondolom, hogyha mindenkinek ennyire megkönnyítenék az életét ebben az izgalmasnak mondható periódusban, mint, ahogyan ezt az Expert Kft. tette, sokkal többen mernének egy ilyen nagy dologba belevágni. Zökkenőmentesen, pontosan a lehető legnagyobb gondossággal történt az ütemezés megtervezése és megvalósítása.

Ténylegesen azt kapták, amit a referencia munkák bemutatása alapján vártak?
Határozottan igen. Kifogástalan minőség gyors kivitelezés és elfogadható árak.

Előfordultak-e félreértésekhez vezető problémák vagy megoldatlan kérdések a kivitelezés során?
Félreértés és megoldatlan problémák nem voltak.

Mit ajánl azoknak, akiknek ugyanazt a döntést kell meghozniuk most, mint Önnek a kivitelezés előtt?
Azt ajánlom, hogy mindenképpen olyan céget keressenek meg, akiről barátaik vagy a cég volt ügyfelei hasonló jó véleménnyel és tapasztalatokkal rendelkeznek és teljes szívből ajánlják a jövőbeni együttműködést.

Az építkezés ideje alatt történő változtatások esetlegesen új ötletek felmerülése akadályozta-e a kivitelezés menetét?
Apróbb változtatások, esetleges új ötletek minden helyzetben előjöhetnek. Egy ilyen magas színvonalon működő, összeszokott, minőség-orientált cég, mint az Expert Kft. esetében az esetleges változások megvalósítása teljesen rugalmasan zökkenőmentesen történik.
A végére, azért hogy ne csak a pozitív dolgokat említsem, egy dolog megnehezítheti a kivitelezés menetét. Ez pedig az időjárás, amit sajnos egyelőre még az Expert Kft. sem tud befolyásolni.
Hálásan köszönjük Nektek Ervin és Szonja, hogy családunk új otthonra találhatott!

Ugrás az oldal tetejére


Kocsis család


Hány kivitelezővel tárgyaltak a választás előtt és miért döntöttek az Expert Kft. mellett?
Az első találkozásunk előtt több kivitelezővel is tárgyaltunk, legtöbbször már szerkezetkész állapotú ingatlanokról. Ervin mellett határozott és szimpatikus fellépése, kezdetektől tanúsított ügyfélbarát megközelítése és rugalmassága miatt döntöttünk. A döntésben sokat segített, amikor építés alatt álló ingatlanait megtekintettük, illetve találkoztunk aktuális és volt ügyfeleivel.

Mi alapján történt a választás és milyen kritériumoknak kellett megfelelnie a kivitelezőnek illetve a cégnek?
Szempontjaink az alábbiak voltak: megbízhatóság, megnyugtató referenciák, erős vállalkozói háttér. Emellett nagyon hasznos volt, hogy Ervin önjáró, elfoglalt életünk mellett rengeteget segített a papírmunka elintézésében, a hivatali ügyintézés során.

Milyen észrevételeik voltak a referencia házak bemutatásakor, esetleg érdeklődtek-e a cégről a tulajdonosoknál?
Bár az építkezés technológiai dolgaihoz nem értünk, a bemutatott házak alapvetően tetszettek. Sokkal nagyobb befolyással volt ránk a volt ügyfelek véleménye és azóta is tartó pozitív kapcsolata Ervinnel.

Mennyire volt elégedett az építésvezető és a szakemberek munkájával?
Összbenyomásunk pozitív. Bár voltak apróbb félreértések, ezeket áthidaltuk kellő rugalmassággal.

Mennyire találja cégünket teljes körű szolgáltatónak?
A mi igényeinkhez képest teljes körűen. Egyrészt Szonja helyismerete, másrészt Ervin kapcsolatrendszere sokat segített. Az anyagi finanszírozás, a konyhabútor és a riasztórendszer már utóbbinak köszönhetően sikerült/készült el.

Az építkezés közben kért változtatások, ötletek okoztak fennakadást a kivitelezés során?
Nem kértünk nagy változtatásokat és ezek sem okoztak igazi fennakadást.

Miért ajánlanának minket más építkezés előtt álló ügyfeleknek?
Az építkezés sok stresszel jár és rengeteg időt elvesz mind az ügyintézés, mint a tervezés. Bár Ervinék sem tudnak mindent átvállalni, segítségük jelentősen könnyített a helyzetünkön. Mindemellett Ervin “európai” gondolkodása, vállalkozói hozzáállása azt gondolom önmagát ajánlja.

Amit még el szeretnénk mondani:
Bízom benne, hogy az építkezést követően is együtt tudunk működni, hiszen egy ház körül mindig lesz mit csinálni.

Ugrás az oldal tetejére


Petki család


Hány kivitelezővel tárgyaltak a választás előtt és miért döntöttek az Expert Kft mellett?
Pontos számot nem tudok, de azt hiszem elég körültekintőek voltunk. A használt házaktól az újakon át, személyesen megtekintve mindet. De kivétel nélkül kompromisszumokat kellett volna kötnünk, ezáltal pedig mégsem annyira felhőtlenül vált lakóhelyet az ember.

Mennyire találja cégünket teljes körű szolgáltatónak?
Ha gondolkodom, akkor sem tudnék olyat mondani, amire nem lett volna megoldás. Tehát a válaszom az, hogy maximálisan, amennyiben egy család igényeiről van szó.

Milyen észrevételeik vannak a kivitelezési és a fizetési ütemtervvel kapcsolatban?
A fizetéssel kapcsolatban meglepően nagy rugalmasságot és bizalmat táplált felénk a kivitelező. Egy kicsit még én éreztem kellemetlenül magam, amiért én bizalmatlan voltam eleinte… Az ütemtervben pedig talán maximum, ha egy hetes csúszás volt. De még ebben sem vagyok biztos.

A kivitelezési szerződésben leírtakhoz képest talált, vagy tapasztalt-e bármi változást az építkezés során?
Igen. Pár dolog jobb lett…

Előfordultak-e félreértésekhez vezető problémák esetleg megoldatlan kérdések a kivitelezés során?
Mivel minden tekintetben rugalmasan álltunk egymáshoz és már a kezdetektől figyelemmel kísértük az egész építkezést, így semmilyen félreértés ill. probléma nem született. Folyamatosan kapcsolatban álltunk a kivitelezővel és ha bármilyen kérdés volt, akkor arra együtt találtuk ki a megoldást.

Mit ajánl azoknak, akiknek ugyanazt a döntést kell meghozniuk most, mint Önnek a kivitelezés előtt?
Hogy siessenek, nehogy valaki megvegye előlük a házukat!
Természetesen a válaszaim úgy tűnhetnek, hogy elfogult vagyok. Talán így is van. De egy olyan emberre bíztuk rá álmaink házát, akit előtte nem ismertünk. És olyan kellemeset csalódtunk, hogy mindig csak elmosolyodok magamban, amikor a barátaim/ismerőseim építkeznek és sorolják, hogy mi nem lett olyan, amilyennek szerették volna, és hogy mennyivel került többe… de szerintem ilyennel mindenki találkozott már.
Szerencsére mi nem…

Ugrás az oldal tetejére


Szekeres család

Hány kivitelezővel tárgyaltak a választás előtt és miért döntöttek az Expert Kft mellett?
Kb. 4-5 kivitelezőt kerestünk meg az Expert Kft-vel történő találkozásunk előtt. Kb. 15-20 házat tekintettünk meg Veresegyházon, de egyikkel sem voltunk teljesen elégedettek. Legfőképp a kivitelezővel történt beszélgetés és az eladásra kínált ingatlan megtekintése után alakítottunk ki egy képet. Sok csalódás után már kezdtünk letenni a veresegyházi házvásárlásról, mikor találkoztunk az Expert Kft-vel. Ebben a cégben találtuk meg azt a partnert, aki a referenciáit, a kivitelezéshez való hozzáállását figyelembe véve megfelelt az elvárásainknak.

Mennyire találja cégünket teljes körű szolgáltatónak?
Meg voltunk elégedve a cég által nyújtott szolgáltatási körrel. A burkoló anyagok, szaniterek kiválasztásánál segítség volt a kivitelező helyismerete (akciók, alkalmi vételek).

Milyen észrevételeik vannak a kivitelezési és a fizetési ütemtervvel kapcsolatban?
A kivitelező kellően likvid volt ahhoz, hogy az építkezés gördülékenyen haladhasson. Esetünkben felmerült késlekedés a hitelbírálat során, ami az építési ütemtervet egyáltalán nem hátráltatta.

A kivitelezési szerződésben leírtakhoz képest talált, vagy tapasztalt-e bármi változást az építkezés során?
Nem. Mi eszközöltünk apróbb módosításokat. Ebben a kivitelező partner volt. Az elvárásaink teljesültek.

Előfordultak-e félreértésekhez vezető problémák esetleg megoldatlan kérdések a kivitelezés során?
Ilyen nem volt.

Mit ajánl azoknak, akiknek ugyanazt a döntést kell meghozniuk most, mint Önnek a kivitelezés előtt?
Jól nézzenek körül a piacon. Tekintsenek meg minél több referenciát. Lehetőség szerint beszélgessenek a potenciális kivitelező által épített ingatlanok tulajdonosaival. Próbálják meg felmérni mennyire likvid a kivitelező cég, milyenek a tapasztalatok e téren.
A fenti kérdésekre adott válaszokból is kiderül, hogy mi elégedettek voltunk az Expert Kft. szolgáltatásaival, így ajánljuk azoknak, akik most kívánnak ilyen döntést hozni, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Kft. képviselőivel, tekintsék meg a referenciáit.

Ugrás az oldal tetejére


Mikó család


A házvásárlás előtt nem sok kivitelezővel tárgyaltunk, viszont nagyon sok házat megnéztünk. Egy ingatlanközvetítő ajánlott Benneteket, csupa jót mondott Rólatok, és azt kell hogy mondjam, nem okoztatok csalódást. Minden a megbeszéltek szerint történt, rugalmasan kezeltétek a dolgokat, az extra kívánságaink teljesültek, és a mai napig ha néha-néha elromlik valami, akkor azt rendbe hozzátok, ami szerintem nem sok kivitelezőre jellemző. Tehát abszolút elégedettek vagyunk Veletek, és a szakemberek munkájával is.
Ha valaha egyszer elköltöznénk innen, akkor csakis olyan házba, amit Ti építetek fel!

Ugrás az oldal tetejére


Farkas család


Hány kivitelezővel tárgyaltak a választás előtt és miért döntöttek az Expert Kft mellett?
Mindenképpen Budapest közelében, de nyugodt helyen szerettünk volna letelepedni. Nagyon sok helyen jártunk, és rengeteg negatív tapasztalattal „gazdagodtunk”. Igazából egyik helyen sem a maximális megfelelésre helyezték a hangsúlyt, inkább a minimális szolgáltatásra. Mondták:”Ennyi fér bele a keretbe-ami nem volt sokkal kevesebb náluk sem-, és lehet jobbat, de azt már önöknek kell finanszírozni, kiválasztani, utánajárni…”. Volt olyan hely, ahol a szomszéd falára nyílt az ablak, egy talpalatnyi (zsebkendőnyi) hely volt az udvar, vagy átjárt 2 szomszéd a portán nap mint nap, mivel 1 közös bejáró vezetett a lakásokba….:( Hosszas keresgélés után jutottunk el Veresegyházára, ahol szerencsénkre legelőször a Lux Ingatlanközvetítő Irodába tértünk be. Az ott dolgozó hölgy ajánlott egy lehetőséget, hogy találkozzunk egy fiatalemberrel, aki segíthet nekünk lakást találni, esetleg felépíti azt. Nemsokára már a referencia házakat is megnézhettük leendő kivitelezőnk társaságában. Meglepetésünkre azonnal beleszerettünk a stílusba és az első látásra feltűnő precíz kivitelezésbe. Szerintünk igenis fontos a minőség, főleg hosszú távon.

Mennyire találja cégünket teljeskörű kiszolgálónak?
Abszolút teljes körű. Egészen a tervezéstől, hiteligénylésen keresztül a teljes kivitelezésig – sőt a beköltözés után is – maximálisan kielégítette igényeinket, problémáink megoldásra találtak.

Milyen észrevételeik vannak a kivitelezési és fizetési ütemtervvel kapcsolatban?
Csak pozitív tapasztalatok vannak. Teljes mértékben igazodott a Cég a lehetőségeinkhez. Mondhatni közösen küzdöttük le az akadályokat.

A kivitelezési szerződésben leírtakhoz képest talált vagy tapasztalt-e bármi változást az építkezés során?
Nem találtunk ilyet. Minden terv szerint zajlott.

Előfordultak-e félreértésekhez vezető problémák esetleg megoldatlan kérdések a kivitelezés során?
Apró problémák, kérdéses dolgok folyamatosan adódhatnak, de kivitelezőnk, Krastenics Ervin mindig a rendelkezésünkre állt. Megpróbálta orvosolni azokat.

Mit ajánl azoknak, akiknek ugyanazt a döntést kell meghozniuk most, mint Önnek a kivitelezés során?
Jelen pillanatban, aki építkezésre adja a fejét, sokkal nehezebb helyzetben van, mint mi voltunk tavaly. Hitelfelvétel terén biztosan… Azt javasolnánk, hogy mindenképpen alaposan járják körül a piacot, több kivitelezővel konzultáljanak, hogy végül rájöjjenek, ez a lehetőség lehet, amit megálmodtak maguknak. Az építkezés nem 1-2 évre szól, és sokaknak egy élet munkája. Nem beszélve arról, hogy nem mindegy, az ember mibe öli az energiáját, megtakarított pénzét. Úgy érezzük, a legjobb döntést hoztuk, mikor megállapodtunk az Expert Kft-vel, hogy felépítse álmaink otthonát.

Ugrás az oldal tetejére


Forgó Zoltán

Hány kivitelezővel tárgyaltak a választás előtt és miért döntöttek az Expert Kft. mellett?
Nem tárgyaltunk mással. Ervin még mint telektulajdonost keresett meg minket egy szomszédos telken végzett kivitelezés engedélyezésével kapcsolatban, és már az akkori találkozás és beszélgetés után is úgy gondoltuk, hogy lehet, hogy vele fogunk építkezni. Szimpatikus volt a hozzáállása, az ügyfélközpontú szemlélete és ő maga is. Később a már ott lakó szomszédoktól is kedvező visszajelzéseket kaptunk (nem ácsorognak, hanem dolgoznak az emberei, nem isznak stb.). Így mire eljutottunk a kivitelezésig, csak az összehasonlítás kedvéért kértünk két másik kivitelezőtől ajánlatot, de úgy ültünk le tárgyalni, hogy ha meg tudunk egyezni, akkor vele szeretnénk dolgozni.

Mi alapján történt a választás és milyen kritériumoknak kellett megfelelnie a kivitelezőnek illetve a cégnek?
Fontos volt, hogy bizalmat érezzünk a kivitelezőnk iránt, hogy korrekt szerződést kössünk, kiszámítható fizetési ütemezéssel, hogy folyamatosan kontrollálhassuk az építkezés folyamatát, és jó minőségű anyagokból épüljön a házunk. Emellett fontosak voltak a referenciák. Részben, amiket Ervin mutatott mint korábbi és folyamatban levő építkezéseit, illetve a szomszédok, fentebb már említett tapasztalataira is kíváncsiak voltunk.

Az építkezés közben kért változtatások, ötletek okoztak fennakadást a kivitelezés során?
Nem kaptunk “azt nem lehet” típusú válaszokat, minden igényre mind Ervin, mind a szakemberei megkeresték a megoldásokat, sőt, sok esetben ők éltek javaslatokkal.

Milyen észrevételeik vannak a kivitelezési és a fizetési ütemtervvel kapcsolatban?
A mi esetünk speciális volt annyiban, hogy szerkezetkész állapotig szerződtünk le, illetve opcionálisan a kulcsrakész állapotig. Végül – Ervintől és az Expert Kft-től teljesen független okokból – nem éltünk a szerződés opciós részével. Ennek tanulságaként javasoljuk, hogy hasonló szerződésnél célszerű lenne a szokásosnál is részletesebben leírni, hogy mely műveletek tartoznak a szerkezetkész, és melyek a kulcsrakész fázishoz. Ervin esetében nem a rosszhiszeműség miatt, mert ez fel sem merült (sőt, Ervin maga ajánlotta, hogy ha gondoljuk, az ő alvállalkozóitól is kérjünk nyugodtan közvetlenül ajánlatot), inkább a megrendelői oldal laikus volta, és a félreértések elkerülése miatt.

Mennyire volt elégedett az építésvezető és a szakemberek munkájával?
Teljesen elégedettek voltunk. Az építkezés kiszámíthatóan és ütemszerűen zajlott, minőségi kifogások nem merültek fel, az alvállakozók is együttműködők és segítőkészek voltak. Az építésvezetőtől is minden segítséget és választ megkaptunk, ténylegesen úgy éreztük, hogy az érdekeinket képviseli.

Miért ajánlanának minket más építkezés előtt álló ügyfeleknek?
Leginkább azért, mert az általános építőipari tapasztalatokkal szemben Ervinnél nem kell, hogy idegeskedéssel járjon az építkezés. Az ember megrendeli a kivitelezést, kifizeti, amiben megegyezett, és megkapja, amit megrendelt. (Ha alkudozik, akár még egy picit többet is…) Emellett jó minőséget kap és szolgáltatást, ami által valóban ügyfélnek érezheti magát.

Ugrás az oldal tetejére


Kovács család


Milyen módon találtak rá az Expert Kft.-re?
Egy szerkezetkész házat vettünk meg, és az eladó több lehetséges alvállalkozót is bemutatott. Közülük választottuk ki az Expert Kft-t.

Milyen benyomást keltett Önökben a cég és kivitelező az első találkozáskor?
Ervin nagyon szimpatikus volt elsőre is, látszott, hogy régi motoros a szakmában, és nagyon rugalmas a hozzáállása.

Mi alapján történt a választás és milyen kritériumoknak kellett megfelelnie a kivitelezőnek, illetve a cégnek?
Olyan céggel szerettünk volna dolgoztatni, ahol a különböző szakemberek ismerik egymást, rendszeresen együtt dolgoznak. Korábban már újítottunk fel lakást külön-külön megbízott vállalkozókkal, így tudjuk milyen az, amikor elindul az egymásra mutogatás. Úgy gondoltuk ezen segít az, ha összeszokott csapatról van szó, és ha az ő tevékenységük egy kézben fut össze, mert így elegendő egy emberrel egyeztetni a dolgokat.

Milyen észrevételeik voltak a referencia házak bemutatásakor, esetleg érdeklődtek-e a cégről a tulajdonosoknál?
A referencia házak tulajdonosai láthatóan továbbra is jó kapcsolatban vannak Ervinnel, így sejtettük, hogy komoly minőségi problémák nem merülhettek fel.

Az építkezés közben kért változtatások, ötletek okoztak fennakadást a kivitelezés során?
Ezt a vártnál is rugalmasabban tudtuk kezelni. Több olyan dolog is volt, amit a kezdéskor még mi sem tudtuk hogyan szeretnénk megoldani, de Ervin és az illetékes szakemberek mindig jó ötletekkel segítettek és láthatóan arra törekedtek, hogy a végeredménnyel elégedettek legyünk, még akkor is, ha ennek hatása volt a munkaszervezésre, határidőkre, ha éppen várni kellett valaminek a beszerzésére, ami menet közben merült fel.

Mennyire volt elégedett az építésvezető és a szakemberek munkájával?
Az építés során nem merültek fel komolyabb minőségi problémák, az apróságok kezelésére, illetve a gyakran elmaradó utolsó simítások elvégzésére mindenki nagyon odafigyelt, így ezzel is elégedettek voltunk.

Miért ajánlanának minket más építkezés előtt álló ügyfeleknek?
Mert végig azt éreztük, hogy a mi elégedettségünkért minden megtesz a cég, még akkor is, ha néha ez többletmunkát, így valószínűleg többlet költséget is okozott. Ráadásul ezeknek a költségeknek egy része nem is lett ránk hárítva, hanem “belefért”.

Amit még el szeretnénk mondani:
A mi házunkat csak a szerkezetkész állapottól kezdve építette az Expert Kft. Ebből kifolyólag több olyan dolog is volt, amit nekik kellett megoldani úgy, hogy a kész állapot már behatárolta a lehetőségeket. Az ilyen helyzetekben is mindig maximális rugalmasságot mutattak, és mindent megtettek azért, hogy a legtöbbet kihozzák a lehetőségekből. Ezt külön köszönjük.

Ugrás az oldal tetejére